INSCHRIJVEN
EN INFOMOMENTEN

INSCHRIJVEN

Wanneer inschrijven?

Helaas zijn wij door de coronamaatregelen genoodzaakt om onze open dag af te gelasten. Ook onze voorziene info- en inschrijfmomenten kunnen spijtig genoeg niet doorgaan.

Wilt u zich inschrijven voor het schooljaar 2020-2021? Vanaf 1 april 2020 kan dat via het digitale inschrijvingsformulier.

Wanneer de coronarichtlijnen dit weer toelaten, organiseren wij nieuwe info- en inschrijfmomenten. Houd goed onze website in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Alvast erg bedankt voor uw interesse in onze school.

Tijdens het schooljaar schrijven we in na afspraak (014 43 80 00).

Tijdens de kerstvakantie ben je welkom op zaterdag 4 januari 2020 van 9.00 uur tot 13.00 uur. De school is gesloten van 21 december 2019 tot en met 3 januari 2020.

Tijdens de zomervakantie schrijven we in van maandag 29/06/20 tot en met dinsdag 7/07/20 en van 17/08/20 tot en met 31/08/20. Op zaterdagen staan we paraat van 10.00u tot 13.00u, op weekdagen van 10.00u-16.00u.

Wat meebrengen?

Bij de inschrijving breng je het best de volgende documenten mee:

• de identiteitskaart van de inschrijvende leerling,
  • het rapport van het vorige trimester,
  • het oriënteringsattest of de eindbeslissing van het vorige schooljaar,
  • de baso-fiche van de lagere school (indien een inschrijving voor het 1e jaar),
  • het advies vanuit OKAN (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) (indien van toepassing),
  • de attestering van studie- of gezondheidsproblemen (indien van toepassing).

Omwille van de coronacrisis gebeuren de inschrijvingen digitaal, niet op school. Indien mogelijk voeg je daarbij volgende documenten digitaal bij de inschrijving:

• een scan of foto van de identiteitskaart van de inschrijvende leerling,
    Of het resultaat van een e-id-card lezer.
  • een scan of foto van een ingevuld exemplaar betreffende de keuze van levensbeschouwelijke vakken. Een leeg formulier kan je downloaden via de inschrijvingspagina.

Is dit technisch niet mogelijk, we kunnen de verwerking van de formulieren ook doen via de post. We nemen in dat geval, na uw inschrijving, contact met u op.

Inschrijvingsprocedure

Let op! Bij de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 gelden bepaalde inschrijvingsregels en voorrangsperiodes die van toepassing zijn op alle Turnhoutse secundaire scholen met een eerste jaar.

• Vanaf 3 februari 2020 bestaat er een voorrangsregeling voor broers en zussen van kinderen die al leerling zijn op de school en voor kinderen van het schoolpersoneel.
  • Vanaf 2 maart 2020 kan iedereen zich inschrijven, maar scholen houden plaatsen vrij voor kinderen die aan bepaalde voorwaarden voldoen.
  • Vanaf 1 april 2020 kan iedereen zich inschrijven, op voorwaarde dat de school nog een plaats vrij heeft binnen de gewenste studierichting en het gewenste leerjaar.
    Helaas zijn wij door de coronamaatregelen genoodzaakt om onze inschrijvingen digitaal te organiseren.

INFOMOMENTEN

Eind augustus/begin september: een warm onthaal voor iedereen!

Starten op een nieuwe school is altijd spannend. Wij zorgen voor een warm onthaal!

Nieuwe leerlingen die starten in het tweede tot en met het zevende jaar, verwelkomen we eind augustus op school. Ook de ouders zijn van harte welkom. Zo wordt die eerste september toch wat minder onwennig.

Onze eerstejaars en hun ouders ontvangen wij tijdens de eerste schoolweek op een infoavond.

7 & 8 februari 2020: scholenbeurs voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar

Op vrijdag 7 februari (van 15.30 uur tot 20.00 uur) en op zaterdag 9 februari 2019 (van 09.00 uur tot 12.30 uur) stellen we op de scholenbeurs ons vernieuwde eerste jaar voor.

Place to be: Hogeschool Thomas More, Campus Blairon 800, 2300 Turnhout.

Donderdag 12 maart 2020: interactief infomoment voor eerstejaars

Welkom! Kom de unieke sfeer van onze school proeven! We lichten ons eerste jaar toe, geven een rondleiding en organiseren een aantal workshops.

Start om 18u30

Zaterdag 25 april 2020: interactief infomoment voor nieuwe leerlingen van 1 t.e.m. 7

We geven jou informatie over het studieaanbod en onze schoolvisie. Wanneer je weer naar huis gaat, heb je een duidelijk beeld van onze school en onze studierichtingen.

De eerste sessie begint om 10u30, de tweede start om 13u30.

Zaterdag 27 juni: interactief infomoment voor nieuwe leerlingen van 1 t.e.m. 7

Twijfel je nog? Zaterdag 27 juni staat onze deur open. Info en workshops overtuigen je van onze meerwaarde.

Start om 10u30.