INSCHRIJVEN
EN INFOMOMENTEN

INSCHRIJVEN

Wanneer inschrijven?

— coronaregeling —

Helaas zijn wij door de coronamaatregelen genoodzaakt om onze open dag af te gelasten. Ook onze voorziene inschrijfmomenten kunnen spijtig genoeg niet doorgaan.

Wilt u zich inschrijven voor het schooljaar 2020-2021? Vanaf 1 april 2020 kan dat via het digitale inschrijvingsformulier.

U bent wel welkom op een van onze coronaveilige infomomenten en rondleidingen op maat. U kan zich hiervoor inschrijven via inschrijving persoonlijk infomoment of telefonisch: 014/43 80 80.

De school is open op schooldagen van 8.30u tot 15.40u (woensdag 12.00u).
Tijdens de vakantie zijn we bereikbaar van 10.00u tot 16.00u tijdens weekdagen en van 10.00u tot 13.00u op zaterdagen. Maak een afspraak en we zien u graag voor  een kennismaking en infomoment. We ondersteunen u indien gewenst bij de online inschrijving.

De school is gesloten van 8 juli 2020 t.e.m. 16 augustus 2020.

Wanneer de coronarichtlijnen dit weer toelaten, organiseren wij nieuwe info- en inschrijfmomenten. Houd goed onze website in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Alvast erg bedankt voor uw interesse in onze school.


Tijdens het schooljaar schrijven we in na afspraak (014 43 80 00).

Tijdens de kerstvakantie ben je welkom op zaterdag 4 januari 2020 van 9.00u tot 13.00u. De school is gesloten van 21 december 2019 tot en met 3 januari 2020.

Tijdens de zomervakantie schrijven we in van maandag 29 juni 2020 tot en met dinsdag 7 juli 2020 en van 17 augustus 2020 tot en met 31 augustus 2020. Op zaterdagen staan we paraat van 10.00u tot 13.00u, op weekdagen van 10.00u-16.00u.

Wat meebrengen?

Bij de inschrijving breng je het best de volgende documenten mee:

 • de identiteitskaart van de inschrijvende leerling,
 • het rapport van het vorige trimester,
 • het oriënteringsattest of de eindbeslissing van het vorige schooljaar,
 • de baso-fiche van de lagere school (indien een inschrijving voor het 1e jaar),
 • het advies vanuit OKAN (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) (indien van toepassing),
 • de attestering van studie- of gezondheidsproblemen (indien van toepassing).

Omwille van de coronacrisis gebeuren de inschrijvingen digitaal, niet op school. Indien mogelijk voeg je daarbij volgende documenten digitaal bij de inschrijving:

 • een scan of foto van de identiteitskaart van de inschrijvende leerling,
  Of het resultaat van een e-id-card-lezer.
 • een scan of foto van een ingevuld exemplaar betreffende de keuze van levensbeschouwelijke vakken. Een leeg formulier kan je downloaden via de inschrijvingspagina.

Is dit technisch niet mogelijk, dan we kunnen de verwerking van de formulieren ook doen via de post afhandelen. We nemen in dat geval, na uw inschrijving, contact met u op.

Inschrijvingsprocedure

Let op! Bij de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 gelden bepaalde inschrijvingsregels en voorrangsperiodes die van toepassing zijn op alle Turnhoutse secundaire scholen met een eerste jaar.

 • Vanaf 3 februari 2020 bestaat er een voorrangsregeling voor broers en zussen van kinderen die al leerling zijn op de school en voor kinderen van het schoolpersoneel.
 • Vanaf 2 maart 2020 kan iedereen zich inschrijven, maar scholen houden plaatsen vrij voor kinderen die aan bepaalde voorwaarden voldoen.
 • Vanaf 1 april 2020 kan iedereen zich inschrijven, op voorwaarde dat de school nog een plaats vrij heeft binnen de gewenste studierichting en het gewenste leerjaar.
  Helaas zijn wij door de coronamaatregelen genoodzaakt om onze inschrijvingen digitaal te organiseren.

INFOMOMENTEN

Eind augustus/begin september: een warm onthaal voor iedereen!

Starten op een nieuwe school is altijd spannend. Wij zorgen voor een warm onthaal!

Nieuwe leerlingen die starten in het tweede tot en met het zevende jaar, verwelkomen we eind augustus op school. Ook de ouders zijn van harte welkom. Zo wordt die eerste september toch wat minder onwennig.

UPDATE: Wegens coronacrisis wordt deze infoavond afgelast.

Onze eerstejaars en hun ouders ontvangen wij tijdens de eerste schoolweek op een infoavond.

7 & 8 februari 2020: scholenbeurs voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar

Op vrijdag 7 februari (van 15.30 uur tot 20.00 uur) en op zaterdag 9 februari 2019 (van 09.00 uur tot 12.30 uur) stellen we op de scholenbeurs ons vernieuwde eerste jaar voor.

Place to be: Hogeschool Thomas More, Campus Blairon 800, 2300 Turnhout.

Donderdag 12 maart 2020: interactief infomoment voor eerstejaars

Welkom! Kom de unieke sfeer van onze school proeven! We lichten ons eerste jaar toe, geven een rondleiding en organiseren een aantal workshops.

Start om 18u30

Zaterdag 25 april 2020: interactief infomoment voor nieuwe leerlingen van 1 t.e.m. 7

We geven jou informatie over het studieaanbod en onze schoolvisie. Wanneer je weer naar huis gaat, heb je een duidelijk beeld van onze school en onze studierichtingen.

De eerste sessie begint om 10u30, de tweede start om 13u30.

UPDATE: Wegens coronacrisis wordt dit interactief infomoment vervangen door persoonlijke  SHT-infomomenten met rondleiding op maat. Je inschrijven kan ook niet op deze dag. Meer info bij de eerste vraag Wanneer inschrijven?

Vanaf 26 mei, elke dinsdag, donderdag en zaterdag: SHT infomomenten – rondleiding op maat

Door de coronamaatregelen kan er geen traditionele open dag plaatsvinden.

Om jullie op een veilige manier (kleine groep, familieverband, social distance) de nodige informatie te geven, kunnen jullie je hier inschrijven voor een infomoment. We bieden een persoonlijke rondleiding aan op onze school door een gespecialiseerde leerkracht.

Je kan bij deze persoon met al je vragen terecht over onze richtingen, vakken, toekomstmogelijkheden,… Nadien is er de mogelijkheid om je in te schrijven.

Link: inschrijving persoonlijk infomoment

Zaterdag 27 juni: interactief infomoment voor nieuwe leerlingen van 1 t.e.m. 7

Twijfel je nog? Zaterdag 27 juni staat onze deur open. Info en workshops overtuigen je van onze meerwaarde.

Start om 10u30.

UPDATE: Wegens coronacrisis kan dit evenement niet doorgaan. Wenst u meer informatie, ga dan naar de eerste vraag Wanneer inschrijven?.