Welkom op SHT!

RONDLEIDING OP SCHOOL

VIRTUELE INFOSESSIES

INSCHRIJVEN

Een warme school in een groene omgeving

Iedereen is welkom in onze knusse en hartelijke school, gelegen in het groen van het Stadspark. Waar leerkrachten en opvoeders je écht kennen, dicht bij je staan en op een vriendelijke manier met je omgaan.

Ready, go! Een startschot om naar uit te kijken! Dat is onze ontmoetingstweedaagse in de Hoge Rielen voor alle eerstejaars. Op een sfeervolle manier leer je medeleerlingen en leerkrachten kennen. Pas hierna kiezen wij een warme klas voor jou. Zo zit je meteen goed in je vel.

Meer info

Naast je persoonlijke coach, je tutor, staat ook je klastitularis dicht bij jou. Een sterke klascoach die je tijdens het klasuurtje en de leren-leren-sessies snel leert kennen.

Onze leerlingbegeleiders geven jou studietraining op maat en bieden extra hulp wanneer je proefwerken (grote toetsen) nog wat moeilijk lopen. Zij staan ook klaar zodra het op persoonlijk vlak wat moeilijker gaat.

Nederlands, wiskunde en Frans op jouw niveau

In de A-stroom krijg je een pakket van 14 lesuren op jouw niveau. We dagen je uit lang voor de verveling toeslaat! Maar geven je ook extra steun wanneer het wat moeilijker gaat. Zo blijf je met volle goesting naar school komen.

Sluit jij de lagere school af zonder getuigschrift en start jij in de B-stroom? Ook dan gaan we voor een persoonlijke aanpak.

Bekijk hier de lessentabellen voor de 1e graad A-stroom & B-stroom

Meer info

A-STROOM
In de A-stroom volg je tot in december de lessen wiskunde, Nederlands en Frans in je eigen klas. We bekijken wat er goed loopt en waar je extra hulp kunt gebruiken. Eind december bespreken we samen met jou en je ouders je vooruitgang en cijfers voor deze vakken.

Begin januari sluit jij voor Frans, wiskunde en Nederlands aan bij jouw niveaugroep. Via een aanbod van 14 lesuren op jouw maat blink jij nog meer uit en werk jij jouw mindere punten weg. Is bijvoorbeeld Frans te gemakkelijk? Wij dagen jou extra uit. Gaat het wat te snel bij wiskunde? Wij geven jou de hulp die je nodig hebt.

B-STROOM
Sluit jij de lagere school af zonder getuigschrift en start jij in de B-stroom? Ook dan kiezen wij voor een persoonlijke aanpak. Samen met je leraars behaal je het getuigschrift. Je werkt mee aan toffe projecten in een kleine klasgroep, met begeleiding op maat. Dankzij het lesuur ‘Verdiepen/ondersteunen’ krijg ook jij de kans om jezelf uit te dagen en bij te werken.

 

Een persoonlijke coach voor elke leerling

Begin september kies je een eigen tutor uit je leerkrachten. De tutor die jij kiest, zal je coach en vertrouwenspersoon zijn voor de rest van dat schooljaar. (en eigenlijk ook wel een beetje voor de rest van je tijd op SHT).

 

Meer info

Je tutor is de leerkracht die jou van zeer nabij volgt. Hij/zij is er steeds wanneer je hem/haar nodig hebt. De tutor vraagt regelmatig of alles goed met je gaat, en volgt je cijfers nauwkeurig op. Als het nodig is, springt deze persoonlijke coach bij om je studie-aanpak te verbeteren.

Sterk in sport en ondernemen

Kies je voor SHT, dan garanderen wij jou actief en vernieuwend onderwijs, zowel op aso-, tso- als bso-niveau.
Bekijk hieronder het beknopte overzicht van onze aso-, tso- en bso-opleidingen.

 

Bekijk onze vervolgopleidingen in de 2e en 3e graad

Meer info

Hou je van sporten en bewegen, en zit er een echte teamplayer in jou? SHT is jouw school.

Dankzij een unieke sportaccommodatie vlak bij de school (atletiekpiste, tennisbanen, zwembad, korfbalveld, klimmuur, meerdere sporthallen, …) leer jij de fijne kneepjes van tal van sporten. Nog niet tevreden? Tijdens de watersportdag, de omnisportstage en de skistage bieden wij onze leerlingen Sport en Sportwetenschappen (2e en 3e graad) nog heel wat extraatjes aan.

Daarnaast mag je onze richtingen Sport en Sportwetenschappen gerust wetenschappelijke opleidingen noemen. Anatomie, fysiologie, positive coaching, … Wij bieden het aan en bereiden je voor op succesvolle hogere studies.

Of heb je misschien andere kriebels te pakken? Bijvoorbeeld om later een eigen zaak op te starten! Ook voor de ondernemers van de toekomst hebben wij een aanbod op maat: bijvoorbeeld Economische wetenschappen (aso), Bedrijf & Organisatie (tso), Toerisme (tso), Organisatie & Logistiek (bso), Decor & Etalage (bso) in onze 2e en 3e graad. Onder andere via miniondernemingen, (internationale!) stages en onze eigen Foodcorner zet je je eerste stappen als ondernemer.

Kun je echt niet wachten op de werkvloer, kies dan vanaf het 5e jaar voor Duaal Logistiek (bso). Op een vlotte en aantrekkelijke manier doe je aan ‘werkplekleren’.

Jij maakt de keuze!

Op SHT leren wij jou om doordachte keuzes te maken. In het 1e jaar schotelen wij onze ‘smaakmakers’ voor. Vier keer per schooljaar kies je uit 5 thema’s. Gedurende 2 lesuren per week kun je naar hartenlust jouw persoonlijke interesses ontdekken.

Het wordt vast moeilijk kiezen uit thema’s als ‘Street art’, ‘SHT’s got talent’, ‘Shop je slim’, ‘Voetbal’ en ‘Je eigen animatiefilm’!

 

Bekijk hier het overzicht en de concrete invulling van de smaakmakers

Meer info

SMAAKMAKERS

Met onze ‘smaakmakers’ ontdek je je talenten en interesses. Tegelijk krijg je een idee van wat onze school in de 2e en 3e graad voor jou te bieden heeft. Zo maak je na het 2e jaar beslist een goede keuze.

Grensverleggend, spannend en ambitieus

SHT gaat internationaal! Al in de 1e graad leg je binnen enkele vakken contacten met leeftijdsgenoten uit de buurlanden. In het laatste jaar krijgen al onze leerlingen de unieke kans om een gratis drieweekse internationale stage te lopen. Snuif mee de sfeer op in Londen, Sevilla of Palanga (Litouwen)!

 

Bekijk onze vervolgopleidingen in de 2e en 3e graad

Meer info

Al jaren geniet SHT het voorrecht om via de beurzen van Erasmus+ fantastische buitenlandse stages te kunnen organiseren. Al onze laatstejaarsleerlingen hebben de mogelijkheid om drie weken in het buitenland te kunnen vertoeven. Naast een aanbod aan taallessen en sight seeing voltooien ze er een onvergetelijke stage. Niet te missen!

Al vanaf het 1e jaar bereiden we onze leerlingen voor op deze buitenlandse ervaring. Heel laagdrempelig maar toch concreet en zinvol nemen zij deel aan projecten waarbij zij over de grenzen heen kijken. In de daaropvolgende leerjaren worden dergelijke projecten uitdagender en gaan onze leerlingen steeds meer op pad. Naast de internationale stages in het laatste jaar staan bijvoorbeeld ook tal van buitenlandse tripjes en reizen in graad 2 en 3 op het programma.