Wat ná een 7de specialisatiejaar?

Je behaalt een diploma secundair onderwijs waarmee je meteen aan de slag kan. Met dit diploma kan je ook naar het hoger onderwijs of je kandidaat stellen voor functies in de openbare sector. Talrijke oud-leerlingen behaalden een bachelor en zelfs master diploma.

 

7 Logistiek en tewerkstelling

 

Het voorbije schooljaar hebben 9 leerlingen gekozen voor de afstudeerrichting Logistiek. De meeste leerlingen hadden vooraf Kantoor gedaan, maar dit is geen noodzaak om aan deze opleiding te starten.

Tijdens de opleiding Logistiek krijgen de leerlingen 3 dagen les en gaan ze 2 volledige dagen op stage. Tijdens de lesdagen krijgen ze algemene vakken, zoals talen, wiskunde, godsdienst, lichamelijke opvoeding en logistiek. Op de 2 stagedagen werken zij effectief mee op de werkvloer. De stages vinden over het algemeen plaats in middelgrote tot grote logistieke bedrijven.

De kans op tewerkstelling na een zevende jaar Logistiek is bijzonder groot. 3 van onze leerlingen hebben op hun stageplaats een contract aangeboden gekregen. Ook de overige leerlingen zullen snel een plaats op de arbeidsmarkt vinden. Tijdens hun opleiding hebben zij reeds een heftruck- en/of reachtruckattest behaald. Hierdoor zijn zij onmiddellijk inzetbaar op de werkvloer. Dit is een enorm pluspunt voor bedrijven.