B-stroom

Ook voor de leerlingen die het moeilijk hadden in de lagere school en deze afsluiten zonder getuigschrift, heeft de SHT een aanbod: in kleine groepen, vaak in de vorm van projecten, met geregeld dezelfde keuzes als in de A-stroom, worden deze jongeren klaargestoomd voor de tweede graad BSO.
Een kleine groep leerkrachten zorgt voor een vertrouwensrelatie met deze jongeren. Het welbevinden van de jongens en meisjes krijgt hier een vooraanstaande plaats. Bovendien worden de hiaten uit het lager onderwijs, hier bijgespijkerd.

1e jaar B-stroom

Sluit jij de lagere school af zonder getuigschrift en start jij in de B-stroom? Samen, en op jouw niveau, behalen wij het getuigschrift. Hoe? Met veel persoonlijke begeleiding, in een kleine klasgroep en via toffe projecten.

Ook kies je vier keer per schooljaar uit 6 keuzethema’s. We noemen ze onze smaakmakers. Zo ontdek jij jouw talenten en interesses en proef jij van ons aanbod in de 2e en 3e graad. Hieronder een greep uit de thema’s:

• Let me take a selfie
  • Shop je slim
  • Gezocht: Nafi 3.0

Wil jij een volledig overzicht van deze ‘smaakmakers’? Klik op de buttons hieronder voor meer info!

Overzicht smaakmakersUitgebreide informatie smaakmakers

2e jaar B-stroom

In kleine groepen, vaak in de vorm van projecten, worden deze jongeren klaargestoomd voor de tweede graad BSO. Een kleine groep leerkrachten zorgt voor een vertrouwensrelatie met deze jongeren.  Het welbevinden van de jongens en meisjes krijgt hier een vooraanstaande plaats.

Voor de basisopties in het tweede jaar, maak je een keuze uit 2 pakketten:

• Economie en organisatie (pakket van 5u) & Kunst en Creatie (pakket van 5u)
  • Economie en organisatie (pakket van 5u) & Sport (pakket van 5u).

Tijdens het klasuur scherpen de leerlingen hun leer- en keuze- vaardigheden aan en werken ze rond sociale relaties en vaardigheden.

Uitgebreide informatie basisopties