School in beweging

SHT verwerft titel 'School in beweging'

Kick-offweek  Programma kick-offweek

Sport- en Handelsschool meer dan ooit in beweging

De Sport- en Handelsschool Turnhout mag twee jaar pronken met de titel 'School in beweging'. De Vlaamse overheid koos de school als pilootschool. Dat betekent dat de SHT nog meer zal focussen op gezondheid, beweging, voeding en preventie.  Daarbij krijgt ze de steun van de Vlaamse overheid en van topscheidsrechter en oud-leerling Lawrence Visser. Die neemt in dit innovatieve project het peterschap voor zijn rekening.

School in beweging

Met haar uitgebreide sportafdeling (aso en tso) en een kersverse Foodcorner (gezonde maaltijden voor en door leerlingen) trekt de SHT al geruime tijd de kaart van vernieuwend onderwijs met de nadruk op beweging en gezondheid. Toen de Vlaamse overheid enkele pilootscholen (twee per provincie) zocht om de nieuwste principes van een school in beweging uit te testen, aarzelde de SHT geen moment om zich kandidaat te stellen.

Nu de school officieel deze titel heeft verworven, plant ze concrete acties om leerlingen en leerkrachten meer in beweging te krijgen. Gezonder in het leven te staan! Zowel voor, tijdens als na de lessen zal er aan het Stadspark heel wat dynamiek ontstaan.

Al van een ‘Wieltjesdag-competitie’ gehoord? Alle leerlingen komen met de fiets of per step naar school en kunnen daarmee een gezonde lunch uit de Foodcorner winnen. Waarom geen lessen volgen op een zitbal of aan staantafels. Enkele klassen testen uit wat dit met ons lichaam doet. Een speelplaats met pannavoetbalkooi, basketbalveld en fitnesstoestellen. Geen leerling die het niet voelt kriebelen. Eventueel de lessen zelfs met vijf minuten inkorten. Tijd om een wandellus door de school af te leggen. Ja, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De SHT zit dus zeker niet stil. En dat kan voetbalscheidsrechter Lawrence Visser alleen maar toejuichen. De peter van dit project liep verschillende jaren school aan de Parklaan en was naar eigen zeggen altijd al gecharmeerd door het dynamische karakter van de school.

Anderen initiatieven: