Buitenlandse Stage in Zweden

Het project 'Internationaal werkplekleren' is een stageproject voor 12 leerlingen 6 TSO.

Met de financiële steun van 'Leonardo da Vinci' (binnen het programma 'LifelongLearningPlan' van de Europese Commissie) gaan de leerlingen op 27 januari het vliegtuig op, richting Västerås, Zweden. 

 

Leerlingenopstage in Zweden

 

Blogs van de leerlingen die in Zweden op stage gaan.

 

Mauranne Geenen (6HND)

Shana Hoes (6HND)

Renée De Laet (6SEC)

Kokky van Beers (6BKI)

Katrijn Mertens (6BKI)
Ines Verheijen (6LOSA)

Cedrik Ruts (6LOSA)

Floor Van den Broeck (6LOPB)

Hanne Loodts (6LOSB)

Robbe Druyts (6LOSB)

Laure-Anne Loots (6SEC)

Hassana Bouziane (6SEC)

 

Tijdens het teambuildingsweekend leerden ze elkaar beter kennen, ze moeten ten slotte op elkaar kunnen terugvallen, daar 'in den vreemde'. Lore leerde hen 'Heydå' , 'vänster en höger' en 'äpple'. Meteen werden de nieuwe woorden geoefend tijdens de lunch. In de namiddag scherpte Lore het overlevingsengels van de reizigers wat aan.

 

De leerlingen zullen vooral Engels gebruiken in Zweden, aangezien Zweeds moeilijk is om op korte tijd te leren en Engels de tweede taal is in Zweden.

Intussen maakten de leerlingen ook kennis met enkele 'echte' Zweden. De Handelsschool heeft een uitwisselingsproject met het ABBIndustrigymnasium in Västerås (www.abbindustrigymnasium.se). 


Tijdens de eerste trimester liepen Zweedse studenten hun buitenlandse stage. Die stage maakt deel uit van hun laatste jaar in de opleiding 'Technik' en 'Internationella Perspektiv'. 


Overdag werkten ze in verschillende bedrijven rond Turnhout, 's avonds en tijdens het weekend proefden ze van het Kempense familieleven. Ze aten mosselen, friet met biefstuk, ontdekten de grote markt in Turnhout en verwonderden zich over de veelheid aan Belgische bieren. 


Ze logeerden bij enkele van onze leerlingen. De Zweedse studenten liepen stage bij BMI (Mol), DNCS (Gierle) en PFL (Lille). Ze verbleven bij de familie van leerlingen van onze school. We willen iedereen die deze stage mogelijk maakte, daarvoor van harte bedanken.

 

Contactinformatie