Kick-offweek 'SHT in beweging'

september

Sport- en Handelsschool rolt, dribbelt en danst

De Sport- en Handelsschool Turnhout pronkt twee jaar met de titel 'School in beweging'. De Vlaamse overheid koos de school als pilootschool. Dat betekent dat de SHT nog meer zal focussen op gezondheid, beweging en voeding. Afgelopen week beleefden leerlingen én leerkrachten een bruisende kick-offweek.

Vanaf 1 september waait er een frisse, dynamische wind door de SHT. De kersverse Foodcorner (gezonde maaltijden voor en door leerlingen) was meteen een schot in de roos. Bovendien trokken de statafels in het aardrijkskundelokaal en de zitballen in enkele klassen onmiddellijk de aandacht. En wat dan te denken van de gloednieuwe fitnessbars langs de speelplaats? Zelden zo veel 'hangjongeren' op school gezien.

Vorige week trapten leerlingen en personeelsleden het project dan echt op gang. Dagelijks stond de school in rep en roer! Een dag op wieltjes, onverwachte moves en dansinitiaties, een voetbal- en tennistornooi, petanquen, met de onthaalmedewerkers in de pannakooi ... Je kon het zo gek niet bedenken. En iedereen die meedeed!

Uiteraard tekende ook de peter van de 'SHT in beweging' present. Topscheidsrechter en oud-leerling Lawrence Visser (ook bekend van 'Jani wordt ... scheidsrechter') floot op donderdag de voetbalmatch leerlingen versus leerkrachten. De leerlingen waren blijkbaar het meest onder de indruk van de professionele ref. De ervaren leerkrachten trokken dan ook aan het langste eind.
Foto's op onze facebookpagina.

Wat de school in de nabije toekomst nog in petto heeft? In oktober staat een uitdagende sponsorloop op het programma. Daarnaast spreekt bewegingscoach Paul Van Den Bosch leerlingen, ouders en leerkrachten toe. Hij zal vertellen hoe we een gezonde leer- en leefomgeving kunnen creëren met een grote focus op welbevinden. Die gezonde leer- en leefomgeving wil de Sport- en Handelsschool maar al te graag aanbieden.